با توجه به اینکه مشتریان، بیش از هرزمان دیگری از طریق تلفن های خود خرید میکنند، شرکت ها از تمرکز روی ایمیل به ایجاد تنوع در تعامل با مشتری از طریق روش هایی مانند بازاریابی پیامکی و پیامک تبلیغاتی روی می آورند. البته نتایج آن نیز خیره کننده است. در دوره شیوع کرونا، استفاده از تلفن همراه و بشدت افزایش یافت. در چنین شرایطی رفتار خرید مصرف کنندگان بطور کامل متحول و آن ها به خرید های آنلاین و استفاده از موبایل برای خرید روی آوردند. در چند سال اخیر نیز این روند همچنان ادامه پیدا کرده و مردم به خریدهای بیشتر از طریق تلفن همراه عادت کرده اند بطوری که تعداد خرید از فروشگاه های آنلاین بین مارس تا آوریل 2020 به 14/4 میلیون خرید در ایالات متحده رسید.
کسب و کارها میتوانند برای آگاهی از برند، افزایش تعامل و ایجاد فروش، پیام های متنی برای مشتریان بالقوه و بالفعل ارسال کنند. بازاریابی پیامکی و ارسال پیامک تبلیغاتی علاوه براینکه یکی از سریع ترین و ساده ترین راه ها برای برقراری ارتباط با مردم است بنوعی مستقیم ترین روش نیز میباشد.
تیم بازاریابی برای اینکه پیامک را در فهرست استراتژی های مربوط به بازاریابی قرار دهد یا خیر، باید از مزایای پیامک و نحوه اطلاع رسانی مسیر مصرف کننده برای خرید آگاه باشند.
در ادامه 4 استراتژی بازاریابی پیامکی که نشان میدهد چرا برندهای محصولات مصرفی باید به این کانال بازاریابی روی بیاورند را با هم بررسی میکنیم.
عواملی هستند که در بازاریابی پیامکی میتوانند ارتباطات را متحول کنند.
نرخ تعامل پیامک بسیار بالاتر از ایمیل است، زیرا بطور متوسط 90 ثانیه طول میکشد تا به یک پیامک پاسخ داده شود. پیامک های تبلیغاتی نرخ باز شدن 90 درصد دارند در حالی که این میزان برای ایمیل های تبلیغاتی 30 درصد است. پیامک های تبلیغاتی نه تنها نرخ خوانده شدن بیشتری توسط کاربران دارند، احتمال تبدیل بالاتری نیز دارند.
علاوه براین پیام های متنی 209 درصد بیشتر از سایر راه های ارتباطی مانند تلفن، ایمیل و…. دارند. همین عامل فرصتی عالی برای برندها ایجاد میکند تا بتوانند تعامل بهتری با مشتریان خود ایجاد کنند. بازاریابی ایمیلی، یک روش اشباع شده است بطوری که تقریبا 50 درصد ایمیل ها در فولدر هرزنامه دریافت میشوند. با نوتیفیکیشن های پیام متنی، کاربران بلافاصله پیام را روی تلفن همراه خود دریافت میکنند و احتمال اینکه پیام را ببینند بسیار زیاد است. اگرچه ارتباطات متنی نیاز به رضایت خود مخاطب دارد، انصراف از آن نیز به همان مقدار برای آن ها ساده خواهد بود. با درنظر گرفتن این موضوع شرکت ها باید برای موفقیت در این حوزه استراتژی بازاریابی پیامکی خاص خود را متناسب با شرایط خود در نظر بگیرند.
نرخ تبدیل برای بازاریابی پیامکی، بطور قابل توجهی از سایر کانال های بازاریابی دیجیتال بهتر است و از نظر معیارهای عملکرد بالاتر از بازاریابی ایمیلی است. مشتریانی که در کمپین های بازاریابی پیامکی حضور دارند 40 درصد نرخ تبدیل بالاتری نسبت به سایر مشتریان دارند. علاوه بر این ها تفاوت بازاریابی پیامکی با ایمیلی خیلی بیشتر از موارد ذکر شده است.
پیامک تبلیغاتی ساده ترین و سریع ترین راه پاسخگویی مشتریان و ارائه بازخورد به کمپین ها است. نزدیک به 30 درصد از مشتریان به پیامک ها پاسخ میدهند و نزدیک به 50 درصد از پاسخ دهندگان خرید را انجام میدهند. مشترکین پیامک تبلیغاتی معمولا جزو وفادارترین افراد بوده و مشتاق استفاده از پیام های متنی برای دریافت بروزرسانی های ارزشمند از برندهای مورد علاقه خود هستند.
پیام های متنی شخصی سازی شده به عنوان راهی برای ارتباط مستقیم مصرف کنندگان با برند مورد علاقشان ایجاد شده اند. مصرف کنندگان از دریافت پیشنهادات و تخفیفات بصورت مستقیم با پیامک لذت میبرند و در زمان صرفه جویی میکنند. علاوه براین آن ها نسبت به برند مورد علاقشان بیشتر احساس غرور میکنند.
طبق آمار جمع آوری شده در ایالات متحده، 75 درصد مردم ترجیح میدهند تا تبلیغات را از طریق پیامک دریافت کنند. مصرف کنندگان براساس ترجیحات، سابقه خرید و سایر عوامل دریافت پیام های شخصی سازی شده را انتخاب میکنند. خواندن مقاله نوشتن پیامک تبلیغاتی به شما کمک میکند یک پیامک ایده آل برای مشتری بنویسید.
استراتژی بازاریابی پیامکی یک تاکتیک موثر در برنامه بازاریابی شماست که هدف آن ارتباط عمیق تر با مصرف کنندگان میباشد. مهم است که پیام ها را کوتاه و خلاقانه نگه دارید و بدانید که پیام های متنی مبتنی بر زمان، تبلیغات ویژه، هشدارها و یادآوری ها بهترین عملکرد را دارند. محتوی موجود در پیام متنی باید دارای CTA مرتبط و واضحی (Call to Action) باشند که مشتری را برای برداشت گام بعدی تشویق کند.
کلید موفقیت کمپین های استراتژی بازاریابی پیامکی، ایجاد تعادل در میزان اشتراک گذاری پیام ها است. برای جلب مشتری، شرکت باید از ارتباطات بیش از حد خود داری کند. مشابه نحوه انباشته شدن یک ایمیل با نامه های هرزنامه، اگر پیام ها مکرر و غیر شخصی باشند مصرف کنندگان نسبت به آن سرد و بی تفاوت میشوند. برندها اغلب بخاطر اینکه مشتریان را با پیام های زیاد زیر فشار قرار میدهند مورد انتقاد قرار دارند.
پیامک فقط به کمیپن ها و استراتژی های بازاریابی محدود نمیشود.پیامک امکان پشتیبانی و ارائه خدمات به مشتری در لحظه را داراست. ماهیت فوری پیام برای مصرف کنندگان بسیار جذاب است و آن ها از اینکه با تلفن همراه خود لحظه به لحظه از وضعیت سفارش خود با خبر میشوند بسیار هیجان زده هستند. مصرف کنندگان بجای اینکه از طریق تلفن در حالت تعلیق قرار بگیرند یا منتظر پاسخ ایمیل باشند خواهان راحتی هستند و میخواهند در لحظه با ارائه دهنده خدمات ارتباط برقرار کنند.
حتی پیامک میتواند به کانال توزیع خود تبدیل شود یعنی هنگام خرید محصول توسط مشتری پیشنهادهای مشابه به او ارائه شود و او با کلیک آن را تایید کند.
همانطور که کسب و کارها، برندها و مصرف کنندگان به سمت پلتفرم های موبایلی در حال حرکت هستند، ترجیحات فزاینده ای برای ارتباط صمیمانه با مشتریان از این طریق بوجود آمده است .
همین عامل باعث میشود برندها بتوانند ارتباط قوی تری با مصرف کننده برقرار کرده و از این طریق بتوانند تجربه ای یکپارچه و راحت تر برای آن ها ایجاد کنند.
رهبران بازاریابی باید این نکته را در نظر بگیرند که چگونه سرمایه گذاری روی استراتژی پیامکی مسیر بازاریابی آن ها را تغییر خواهد داد و در صورت درست اجرا شدن میتواند آن ها را در راه رسیدن به مزیت رقابتی کمک کند.
جمع بندی
بازاریابی پیامکی یکی از مهم ترین استراتژی های بازاریابی است که در صورت استفاده بجا و به موقع میتواند مسیر کسب و کار را وارد فاز جدیدی کرده و میزان فروش را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.