یکی از مهمترین چالش ها در دنیای فروش بدون شک، جذب مشتریان جدید است. به همین دلیل باید استراتژی هایی موثر در این زمینه در نظر بگیرید. حفظ ارتباط خوب با مشتری، جذب آن ها و راضی نگه داشتن از مهم ترین چالش های کسب و کار است.
در این مقاله به مهم ترین استراتژی های جذب مشتریان جدید میپردازیم. فراموش نکنید نکته کلیدی در حفظ ارتباط رو در رو، صداقت است. با ویزیتل همراه باشید.
برای جذب مشتری جدید استراتژی های زیادی وجود دارد اما بطور کلی برای این منظور شما باید چندین معیار را در نظر بگیرید که به ترتیب به آنها می پردازیم.
درک نیازهای مشتریان و تلاش برای پاسخ به آن ها، محیطی از امنیت و اعتماد ایجاد میکند. مشاوران کسب و کار میگویند وقتی کارآفرینان برای شناسایی و پاسخگویی نیاز مشتریان سرمایه گذاری میکنند، ارزش افزوده ای فوق العاده بدست می آورند. امروزه کارشناسان از اصطلاحی به نام شخصیت خریدار استفاده میکنند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که عبارت شخصیت خریدار به چه معناست؟ بطور مختصر برایتان توضیح میدهیم. شخصیت خریدار نماینده مشتری مرجع است که در مورد شما و خدماتی که ارائه میدهید صحبت خواهد کرد. برای اینکه تصویر درستی از این معیار داشته باشید تا حد امکان با افراد بیشتری صحبت کنید. از این راه میتوانید علایق، نیازها و انتظارات خریداران خود را شناسایی کنید.
معمولا کل فرآیند بازاریابی برای دستیابی به 4 هدف بزرگ است، پس بهتر است این اهداف را بشناسید:
برانگیختن حس کنجکاوی مشتریان، پخش کردن اطلاعات کسب و کار خود در وب، شبکه های اجتماعی و غیره. ایده این است که با ارائه یک تصویر واقعی خوب از شرکت خود و رفتار صادقانه نظر مشتریان را بخود جلب و از ارائه پیشنهادات فریبنده دوری کنید.
این مورد درباره جذب مشتریان برای خرید محصولات شما است. اگر مشتری برای بررسی قیمت ها و کسب و کار به شما مراجعه کرد، نیاز است سریعا پاسخ خود را دریافت کند.
یعنی هربار که مشتری به شما مراجعه کرده و یکی از محصولات شما را خریداری میکند.
به معنی بازگرداندن است یعنی ایجاد رغبت و انگیزه در مشتری برای مراجعه و خرید مجدد از شما.
هیچ چیز تاثیرگذارتر از یک رابطه مستقیم، گرم و صمیمانه نیست. اگر میخواهید مشتریان جدید جذب کنید رفتارهای فرمولسازی شده، رسمی و مکانیکی را کنار بگذارید. این رفتارها مختص بخش خدمات مشتریان است که به راحتی میتوانید آن را به یک ربات بسپارید. دوستانه و مودب باشید. اگر مشتری روبروی شماست به چشمان او نگاه کرده و مزیت هایی که محصول شما برای او به همراه خواهد داشت صحبت کنید. نشان دادن یک ارتباط موثر نوعی نگرش همدلانه است که کمک میکند فضای مطلوبی برای مشتریان خود ایجاد کنید.
با ایجاد یک رابطه موثر علاوه براینکه مشتری جدید را به سمت خود جلب میکنید، جذب مشتریان رقیب نیز امکانپذیر است.
اگر مشتری با محصول یا خدمات شما مخالفت داشته باشد، خیلی بهتر است که آن را بیان کند تا بخواهد بدون هیچ توضیح شما را ترک کند. شکایت و انتقادات به شما کمک میکند که رشد کرده و کسب و کار خود را گسترش دهید. هنگامی که مشتری انتقاد میکند با دقت گوش کنید و از ناراحت شدن بپرهیزید. از انتقاد آن ها تشکر کرده و بلافاصله پیگری های لازم برای حل مشکل را انجام دهید. چیزی که انجامش برای شما ممکن نیست را قول ندهید و همیشه صادق باشید. اگر از این توصیه پیروی کنید مشتریان شما حفظ خواهند شد.
مطالعات نشان میدهد خدماتی که بر روی تلفن همراه و فضای آنلاین صورت میگیرد برای مفید بودن باید ” راحت و در دسترس” باشند. بنابراین مهم است که ارتباط دائمی و منظم با مشتری خود را حفظ کنید. این رویه ارتباط نزدیکی با یک استراتژی موثر دارد.
ایجاد ارتباطی دائمی با مشتری این امکان را میدهد تا آنچه را که کاربر در مورد کسب و کار شما فکر میکند، هدایت کنید. از طریق تلفن، ایمیل، پیامک و شبکه های اجتماعی دائما با مشتری در ارتباط بوده و آن را حفظ کنید. بطور منظم اطلاعات خود را بروز کرده و ارسال کنید. ماهی یک بار ایمیل هایی را برای مشتریان ارسال کنید که شامل آخرین اخبار، بیانیه ها و پیشنهادات و مطالب مفید باشد.
اعتماد یک ارزش متعالی انسانی است. روابط تجاری مبتنی بر اعتماد با امنیت همراه است. با رعایت این اصل، اگر بتوانید اعتماد مشتریان را بدست آورید، آن ها از برند شما راضی تر و مطمئن تر خواهند بود. کسب این اعتماد مستلزم صداقت زیاد است. فراموش نکنید با نیت خوب عمل کنید. از وسواس بخرج دادن بیش از حد برای جلب مشتری تازه بکاهید و سپس پیشنهادات را فراموش کنید.
اگر مشتری احساس کند که شرکت می خواهد از او سو استفاده کند، اعتمادش به شما را از دست خواهد داد. این ضرب المثل را که همیشه حق با مشتری است را فراموش نکنید. حتی اگر گاهی حق با آن ها نیست سعی کنید به خواسته های آنها گوش دهید. این کار شما نشان دهنده عقل سلیم و هوش بازاری شماست.
در آخر توصیه میشود برندی دارای هویت بسازید. با سازماندهی بهتر، روی مشتری و کسب و کارتان بیشتر متمرکز شوید. طرحی ایجاد کنید و از خود بپرسید:” مشتریان چقدر هزینه میکنند و چرا؟”
اینکار باعث میشود بتوانید هزینه های مالی را تا حد قابل توجهی کاهش دهید. از رسانه های اجتماعی برای تبلیغ مستقیم محصولات خود، و از شبکه های اجتماعی برای معرفی محصولات و خدمات خود کمک بگیرید. در تبلیغات آنلاین سرمایه گذاری کنید. شما میتوانید آن ها را در موتورهای جستجوی کلاسیک مانند گوگل و یاهو قرار دهید.
جمع بندی
جذب مشتریان جدید همواره فرآیند هزینه بری است. این فرآیند صرفا به جذب کردن آن ها محدود نمیشود، بلکه باید تلاش کنیم بعد جذب مشتری آن ها را وفادار کنیم. با داشتن یک استراتژی مناسب و رعایت برخی نکات میتوانیم به این هدف رسیده و تا جایی که امکان دارد از هزینه های اضافی جلوگیری کنیم.