در عصر دیجیتال امروزی که کسب و کارها به سمت آنلاین شدن حرکت میکنند، در صورتی که استفاده از ابزارهای دیجیتال را به خوبی بلد باشید، به آسانی می توانید کسب و کار اینترنتی خود را ارتقا دهید. صرف نظر از اینکه در چه صنعتی فعالیت می کنید، وبسایت شما بعنوان یک ابزار قدرتمند بازاریابی عمل میکند. طراحی یک وب سایت واکنش گرا حضور شما را در فضای آنلاین ارتقا داده و باعث شناخته شدن برند شما میگردد.
در ادامه روش هایی برای بهبود کسب و کار اینترنتی شما ارائه میکنیم.
کسب و کار اینترنتی و فروشگاه آنلاین تحت تاثیر عوامل زیادی قرار دارد. ساختار اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه هدف شما همگی بر فعالیت شما تاثیر گذار هستند. با این حال عواملی هستند که بطور عمومی با صرف نظر از این موارد میتوانند در هر بازاری تجارت آنلاین شما را بهبود ببخشند. در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها اشاره میکنیم.
حضور در اینترنت از مراحل اصلی راه اندازی یک کسب و کار است. لازم است یک دامنه بدست آورده و پس از راه اندازی وبسایت خود برای جذب مشتری و آگاهی از برند تلاش کنید. لازم به ذکر است به هیچ وجه از دامنه های رایگان استفاده نکرده و حتما یک دامنه با نام مورد نظر خود خریداری کنید. این کار خیلی ساده است، کافیست به سایت ثبت دامنه مراجعه کرده و نام دامنه مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید. پس قدم اول خرید یک دامنه با نام مورد علاقه خود، راه اندازی وبسایت و شروع تجارت آنلاین است.
پس از انتخاب دامنه، برای اینکه وبسایت شما فعال باشد لازم است آن را با یک ارائه دهنده خدمات هاست آنلاین کنید. هاست های مختلفی وجود دارند که هرکدام ویژگی های خاص و بسته های پیشنهادی خود را دارا هستند. ترجیحا یک هاست با سابقه و شناخته شده همراه یک تیم پشتیبانی قوی را انتخاب کنید. علاوه بر این ها توصیه میشود بطور منظم بر زمان کار وبسایت خود نظارت داشته باشید.
هاست های پولی معمولا بستری عالی برای وبسایت های تجاری می باشد زیرا فاقد تبلیغات بوده و پهنای باند و فضای نامحدودی را در اختیارتان قرار میدهند.
امنیت وبسایت به محافظت کسب و کار شما در برابر هکرها، تهدیدات امنیتی، بد افزارها و… کمک میکند. HTTPS عملا از داده های حساس تجاری مقابل حملات سایبری محافظت میکند. برای داشتن یک اتصال HTTPS امن نیاز به یک گواهی SSL دارید. بنابراین برای جلوگیری از افشای اطلاعات شما یک گواهی SSL باید در وبسایت شما پیاده سازی شود. انواع مختلفی SSL وجود دارد که میتوانید از بین آن گواهی مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید.
امروزه اغلب کاربران توقع دارند اطلاعات وبسایت با سرعت زیادی بارگذاری شود. از این رو سرعت لود وب سایت برای موتورهای جستجو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر سرعت لود سایت از 3 ثانیه بیشتر طول بکشد کاربر سایت را بسته و سراغ نتایج دیگر جستجو می رود.بهینه سازی سرعت وب سایت شما بر نرخ تبدیل تاثیر زیادی داشته و عملکرد آن را بشدت افزایش میدهد. سرعت لود سریع وب سایت رتبه سایت شما در گوگل را ارتقا داده و باعث میشود که کسب و کار شما نسبت به رقیب بهتر دیده شود. برای بررسی سرعت وب سایت خود از ابزارهای تست سرعت مانند GTmetrix استفاده و سعی کنید بهینه سازی های لازمه را برای ارتقای آن انجام دهید.
هر محصول یا خدمات تجاری با افزایش حضور آنلاین رشد میکند. این کار باعث اعتبار محصول یا خدمات می شود زیرا افراد علاقه دارند قبل از خرید، صفحات اجتماعی را برای دیدن نظرات و تجربیات سایر کاربران از آن محصول بررسی و سپس اقدام به تهیه آن کنند. مردم اغلب براساس سایت های شناخته شده و معتبر به خرید اقدام میکنند. یک وبسایت خوب باید گزینه بازخورد داشته باشد که تا در صورت وجود هرگونه سوال قبل از خرید محصول، شرکت بتواند پاسخگوی آن باشد. شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و فیسبوک برای دیده شدن کسب و کار شهرت جهانی دارند. بیش از 800 میلیون کاربر میتوانند دسترسی گسترده ای ایجاد و با مجموعه مناسبی از مخاطبان هدف درگیر شوند. تعامل فعال و تجزیه و تحلیل مشتریان در حالی که باعث میشود محصولات توسط آن ها دیده شود، تصویر برند را بهبود میبخشد. همچنین اطلاع رسانی مکرر به مشتریان و دریافت بازخورد های آن ها باعث افزایش اعتماد و سطح فروش میشود.
سئو برای ارتقای ترافیک ورودی به وبسایت و همچنین هدف قرار دادن مخاطبان مناسب ضروری است. جذب بازدید کنندگان با اطلاعات مناسب و کارآمد که در مورد محصول یا خدمات توضیح میدهند، باید به گونه ای باشد که انتظارات آن ها را برآورده کند. بهینه سازی برای موتورهای جستجو به افزایش دیده شدن کسب و کار شما جستجو های اینترنتی کمک زیادی میکند. روی سئو تمرکز کرده و کسب و کار اینترنتی خود را گسترش دهید.
بازاریابی ایمیلی روشی برای دسترسی بیشتر و بهتر دیده شدن است. تحقیقات نشان میدهد هر دلار سرمایه گذاری در بازاریابی ایمیلی 38 دلار بازدهی به همراه دارد. ایجاد مجموعه ای از ایمیل ها برای ارتباط با کسب و کارهای مختلف سود و درآمد بیزینس شما را ارتقا میدهد.
سایت خود را با استفاده از ردیاب های عملکرد بررسی و پیشرفت کسب و کار اینترنتی خود را ناظر باشید. ابزارهای تحلیلی زیادی مانند google analytics، webpage test و… برای بررسی عملکرد وبسایت شما وجود دارد. گزارش های خروجی شامل مواردی مانند نرخ پرش، ترافیک وب سایت، کاربران بدست آمده، میانگین زمان لود صفحه و… میشود. با این گزارش می توانید عملکرد وبسایت خود را بهبود ببخشید.
یکی از بهترین روش ها برای افزایش ترافیک، بازاریابی محتوا است. محتوای مناسب بسازید و سرنخ های بیشتری را به سمت وبسایت خود بکشانید. محتوا میتواند شامل ویدیوها آموزشی مرتبط، مقالات و کتاب های الکترونیک باشد. محتوای مناسب با محصولات و خدمات شما میتواند به شناخته شدن کسب و کار شما بین مشتریان کمک بسیاری کند. به عبارت دیگر داشتن یک استراتژی محتوا میتواند به دیده شدن کسب و کار اینترنتی شما در گوگل کمک کند.
تجربه یک رابط کاربری عالی برای افزایش ترافیک وب سایت ضروری است. امروزه اکثر مردم برای جستجوهای اینترنتی خود از موبایل استفاده میکنند. پس توصیه میشود برای اینکه بتوانید تعاملات خود را حفظ کنید، طراحی وبسایتتان به گونه ای باشد که سازگاری کامل با انواع دستگاه ها مانند تلفن های هوشمند،تبلت و… باشد. داشتن وب سایت واکنش گرا بطور مستقیم بر تجربه کاربری تاثیر می گذارد زیرا باعث میشود که اطلاعات وبسایت صرف نظر از اینکه در چه وسیله یا پلتفرمی اجرا شده، به وضوح قابل دسترسی باشد. در دنیای امروز که دنیای اینترنت است، وبسایت نقشی حیاتی در کسب و کارها ایجاد میکند و با بهبود آن میتوان به تدریج بهبود اوضاع را مشاهده کرد.
با وجود اینکه در دنیای اطلاعات زندگی میکنیم و کسب و کارها برای اینکه بتوانند در آینده موجودیت خود را حفظ کنند، نیاز دارند که در فضای اینترنت و شبکه های اجتماعی با مشتریان خود تعاملات گسترده ای داشته باشند. اما انتقال یکباره تمامی فعالیت های کسب و کار به فضای آنلاین ریسک بالایی دارد، بخصوص برای کسب و کارهای کوچک دارای بودجه محدود. در چنین شرایطی توصیه میشود، استراتژی کسب و کار ترکیبی از فعالیت در حوزه آنلاین و سنتی باشد. در این بین یک خلا وجود دارد که با پر کردن آن می توان فروش خود را تحت هر شرایطی افزایش داد. یکی از مهمترین این ابزارها برای پر کردن این خلا، استفاده از سامانه هوشمند فروش تلفنی است که تا پیش از این هیچ نمونه مشابهی نداشته است.
جمع بندی نهایی
دیر یا زود تمامی کسب و کارهای فعلی نیاز دارند که به فضای اینترنت نقل میکان کنند یا حداقل علاوه بر حضور فیزیکی، در این فضا نیز فعالیت داشته باشند. اما موفقیت کسب و کار صرفا به حضور در فضای اینترنت نیست. برای موفقیت کسب و کار اینترنتی لازم است که نکاتی را رعایت کنیم. علاوه بر موارد بالا داشتن یک پلتفرم مدیریت ارتباط با مشتری قوی از مهمترین نیازهای هر کسب و کاری میباشد.