بدون شک تا به امروز حداقل یک بار از سرویس های پرداخت تلفنی برای پرداخت قبوض خود استفاده کرده و تجربه کاربا آن ها را دارید. این سرویس ها ما را از دردسر پرداخت قبوض با مراجعه به دستگاه های پوز یا نرم افزارهای پرداخت پر از مشکل نجات داده اند. اما تا بحال به این موضوع فکر کردید که بتوانید علاوه بر پرداخت قبوض خدماتی مانند آب، برق، گاز، تلفن و… تقریبا همه خریدهایتان را با تلفن پرداخت کنید؟
در گذشته های دور مردم با تجمع در بازارها و یا حتی شخص با شخص، براساس توافقشان کالاهایی را که نیاز داشتند را با کالاهایی که نیاز نداشتند مبادله میکردند، به عبارتی مبادله کالا به کالا انجام میدادند. بعدها که پول بصورت سکه های طلا و نقره بوجود آمد مبادلات راحت تر شد. این سکه ها معیاری برای ارزش گذاری کالاها و خدمات گردید.
این تغییر در روش پرداخت، با بوجود آمدن بانک ها گسترش یافت و افراد دیگر لازم نبود برای پرداخت معاملاتشان حتما رو در روی یکدیگر قرار بگیرند.
چند سال قبل گسترش اینترنت و سرویس های پرداخت اینترنتی در ایران، پرداخت قبوض از طریق دستگاه های پوز و بدون نیاز به مراجعه مستقیم به داخل شعب بانک امکانپذیر شد. این نوع پرداخت باعث شد افراد وقت کمتری را در بانک ها برای پرداخت قبوض مختلف تلف کنند. از طرفی این روش محدودیت زمانی که وابسته به ساعت کاری بانک بود از بین برد و افراد در هر ساعتی از شبانه روز میتوانستند با مراجعه به دستگاه های پوز به پرداخت قبوض، انتقال وجه به حساب افراد دیگر و… اقدام کنند.
کم کم سرویس هایی ارائه شد که کار پرداخت را از این هم ساده تر کرد و شما میتوانستید در هر ساعت شبانه روز با استفاده از سرویس های پرداخت تلفنی قبوض مختلف خود را بپردازید.
با توسعه اینترنت در ایران و در دسترس قرار گرفتن آن برای عموم مردم، کم کم درگاه های پرداخت اینترنتی جای خود را بین مردم باز کردند. این روش پرداخت با همه گیر شدن گوشی های هوشمند به اوج خود رسید. با این وجود پرداخت تلفنی قبوض همچنان در کنار پرداخت اینترنتی بخش اعظمی از روش های پرداخت را پوشش داد.
سفارش اینترنتی و پرداخت از طریق درگاه های آنلاین این روزها بسیار متداول شده است، البته ناگفته نماند شیوع کرونا در سطح دنیا نیز در این قضیه بی تاثیر نبوده است به گونه ای که افراد حتی خرید های روزانه خود را نیز آنلاین سفارش میدهند. سفارش آنلاین کار را بسیار ساده کرد و باعث شد در وقت و هزینه افراد صرفه جویی بسیاری شود.
با این حال خرید اینترنتی با وجود مزایا، مشکلات زیادی نیز همراه دارد. که در ادامه به طور مختصر به این مشکلات کسب و کار آنلاین اشاره میکنیم:
همانطور که در بالا اشاره کردیم، اینترنت فضای ناامنی دارد. کلاهبرداران اینترنتی در جای جای اینترنت در کمین خریداران آنلاین هستند. وجود فروشگاه های اینترنتی نامعتبر، سایت های جعلی کپی شده از سایت های معتبر، پیج های کلاهبردار در شبکه های اجتماعی و… همه نشان از ناامنی اینترنت است.
یکی از متداول ترین مشکلات خرید اینترنتی، عدم تطبیق کالای خریداری شده با نمونه مشاهده شده در وبسایت است. این تفاوت میتواند در کیفیت، رنگ، اصالت و… کالا مشاهده شود. اغلب برای جلب مشتری در وبسایت ها، تصاویری جذاب از محصول قرار داده میشود که گاها اغراق آمیز است. در بعضی موارد هم کالاهایی مثل پوشاک دارای مشکلاتی مانند اختلاف رنگ، سایز و حتی نوع دوخت با تصویر نمونه سایت میباشد.
یکی از دلایلی که زیاد نمی توان روی خرید اینترنتی حساب کرد، عدم پاسخگویی درست از سمت فروشنده و یا فروشگاه اینترنتی مورد نظر است. خرید آنلاین بدلیل عدم مشاهده کالا توسط مشتری در هنگام خرید، احتمالا سوالات زیادی را برای او پس از تحویل کالا ایجاد میکند. این سوالات باید توسط تیم پشتیبانی وب سایت فروشنده در تمام ساعات شبانه روز پاسخ داده شود تا مشتری احساس خوبی نسبت به خرید اینترنتی که داشته پیدا کند.
یکی از بدترین چیزهایی که در هنگام خرید اینترنتی میتوان با آن روبرو شد، خطا در درگاه پرداخت اینترنتی است. این خطا میتواند بشدت آزار دهنده باشد، مخصوصا وقتی که مبلغ خرید زیاد است. تصور کنید یک محصول گران قیمت (یا شاید یک خرید لوازم مصرفی با تعداد بالا) از طریق اینترنت ثبت کرده و با خطای درگاه پرداخت روبرو میشوید. این فاجعه زمانی به اوج میرسد که بعد از مشاهده خطا مبلغ نیز حساب شما کم میشود. در نهایت دردسرهای کاغذ بازی اداری و بانکی برای برگشت زدن آن در صورت عدم بازگشت دوباره سیستمی شما را درگیر میکند.
درست است که اغلب در هنگام خرید اینترنتی، از طرف سایت فروشنده ، تاریخ تحویل و حتی ساعت آن توسط فروشنده تعیین میگردد. اما توصیه می کنیم زیاد به این ساعت اعلام شده اعتماد نکنید. بارها پیش آمده در خرید اینترنتی مثلا به شما گفته شده تحویل در تاریخ خاص و ساعت 9 صبح، اما این ساعت 9 صبح تا ظهر طول کشیده. این قضیه بخصوص برای افرادی که مشغله زیادی دارند و هر ساعت روزشان برنامه ریزی شده است، می تواند دردسرساز شود.
تا به امروز پرداخت تلفنی محدود به پرداخت قبوض خدماتی میشد، اما ویزیتل با ارائه سرویس نوین سامانه فروش تلفنی آنلاین علاوه بر اینکه به توسعه کسب و کارها کمک زیادی کرده است، مزایای زیادی نیز برای مشتریان به همراه داشته است که در ادامه به بررسی آن ها میپردازیم.
جمع بندی
نارسایی های موجود در روش های پرداخت آنلاین، مشکلاتی را برای فروشندگان و خریداران پدید آورده است. این مشکل باعث شد تا راهکارهایی مانند سامانه هوشمند فروش تلفنی آنلاین ویزیتل بوجود بیاید.