فروش صنایع دستی، Dropshipping و حتی فروش عمده، فرقی نمیکند. برای موفقیت در ساخت فروشگاه آنلاین خود نیاز به یک وبسایت عالی با قابلیت تجارت الکترونیک دارید. با هزینه بسیار پایین می توانید در سایت هایی مانند سامانه فروشگاه آنلاین ویزیتل که امکان ساخت فروشگاه آنلاین را به شما میدهند، بدون نیاز دانش به کدنویسی و طراحی وب سایت یک تجارت الکترونیک راه اندازی کنید. در این مقاله قدم به قدم ساخت فروشگاه آنلاین را به شما آموزش میدهیم. با ویزیتل همراه باشید.
ساخت فروشگاه آنلاین دارای پیچیدگی ها و چالش ها مختص به خود میباشد. بسته به این که در کجای دنیا زندگی میکنید، بازار و حوزه فعالیتتان چیست و… میتوان شرایط متفاوتی را درنظر گرفت. اما در تمام موارد گفته شده، روند راه اندازی یک فروشگاه آنلاین تقریبا یکسان است، فقط در جزییات با یکدیگر متفاوت اند. موارد کلی که در ساخت فروشگاه اینترنتی باید رعایت کنید به شرح زیر است.
اولین قدم در ساخت فروشگاه آنلاین، تعیین بازاری است که میخواهید در آن فعالیت کنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که صاحبان کسب و کارهای کوچک مرتکب میشوند، تمرکز نکردن بر سه مولفه انتخاب جایگاه است. این مولفه ها عبارتند از:
شما میخواهید جایگاهی سودآور داشته باشید تا بتوانید بازگشت سرمایه خود را مشاهده و یک فروشگاه اینترنتی پر رونق بسازید. اگر محصولی برای تولید و یا خرید عمده قیمت بالایی داشته باشد، پتانسیل آن برای سودآوری بسیار پایین است. بعضی از محصولات نیز برای فروش حضوری مناسب ولی هزینه ارسال آن سنگین میباشد و مشتری تمایلی برای خرید آنلاین آن ندارد.
بهترین فروشگاه های آنلاین و تجارت الکترونیک، دارای قابلیتی هستند که محصولات پرتقاضا را که مردم جستجو کرده اند، ذخیره و به سایر بازدیدکنندگان نمایش میدهند. مثلا اگر شما، فروشگاه اینترنتی دارید که قصد فروش قلاده سگ دارد، مطمئن شوید قلاده سگ در کلمات کلیدی شما قرار دارد. سعی کنید از ابزارهای سئو برای تعیین محصولاتی که افراد جستجو میکنند استفاده کنید.
علایق خود را در نظر بگیرید. از صحبت یا تحقیق در مورد چه چیزی لذت میبرید؟ وقتی به محصولی که می فروشید علاقمند باشید، در شرایط سخت به آن پایبند خواهید بود. شما نه تنها می خواهید مشتری جدید جذب کنید، بلکه باید مشتری دیگران را نیز به سمت خود بکشید. بنابراین باید در حوزه فعالیتتان متخصص بوده و علاقه لازمه را داشته باشید. همانقدر که جایگاه شما مهم است، مخاطبان شما نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
شما میخواهید مطمئن باشید که مشتری به محصول شما علاقمند است و امکان خرید آن بدون مشکل از طریق شما امکانپذیر است.
نظر افرادی که در لیست مخاطبان هدف شما نیستند، در مورد محصول صحبت نکنید.
پس از تعیین جایگاه و مخاطب هدف ، زمان تصمیم گیری در مورد خط محصول یا خدمات است. این بخش میتواند سخت ترین بخش راه اندازی فروشگاه آنلاین باشد. شما میخواهید مطمئن شوید محصولی را نمیفروشید که هزینه تولید سنگین یا تقاضای بسیار پایینی دارد. علاوه براین باید اطمینان حاصل کنید که امکان انبار کردن و ارسال محصولات را دارا هستید. اگر محصولی را انتخاب کرده اید که از قبل محبوب بوده است، باید روشی برای ارائه آن داشته باشید که فروشگاه آنلاین شما را نسبت به فروشگاه آنلاین سایرین متمایز کند. خط محصول یکی از مهم ترین نکات در ساخت فروشگاه آنلاین است.
بعد از اینکه خط محصول خود را مشخص کردید، باید نام تجاری خود را مشخص کنید. لوگو و برند هویت فروشگاه آنلاین شما خواهند بود پس در انتخاب آن دقت زیاد بخرج دهید. این مرحله برای افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. برخی ممکن است آن را ساده بگیرند و برای برخی ممکن است چالش برانگیز باشد. یکی از راهکارهایی که اغلب کسب و کارها برای گرفتن ایده نامگذاری از آن استفاده میکنند مراجعه به وبسایت های ثبت دامنه مانند ایران هاست و جستجوی دامنه های موجود است. اگر هنوز نمی دانید برای طراحی لوگو از کجا شروع کنید، پلتفرم Canva یک مکان عالی برای شروع است. در canva شما به ده ها قالب لوگوی رایگان، همراه با قابلیت شخصی سازی دسترسی خواهید داشت. همچنین اگر مشکل بودجه نداشته باشید، می توانید فردی را استخدام کنید که کار طراحی لوگو را برای شما انجام دهد.
مرحله بعدی انتخاب یک پلتفرم تجارت الکترونیک مانند سامانه فروشگاه آنلاین ویزیتل است. این پلتفرم بستری است که شما در آن فروشگاه خود را در آن ثبت و اداره میکنید، بخصوص هنگام راه اندازی فروشگاه آنلاین بدون سرمایه میتواند به شما کمک بزرگی کند. اما اگر کسب و کار شما بین المللی است، پلتفرم های شناخته شده و مشهوری در سطح بین المللی وجود دارد. از معروفترین این پلتفرم ها که در آن میتوانید ساخت فروشگاه آنلاین خود را در آن ها انجام دهید، میتوان به shopify ، Squarespace و Square اشاره کرد. هرکدام از این پلتفرم ها امکانت خاصی را در اختیار شما قرار میدهند که آن را با بقیه متمایز میکند. در ادامه ویژگی های هریک را بطور مختصر بررسی میکنیم.
بهترین پلتفرم برای طراحان مبتدی وب سایت که به دنبال ایجاد یک فروشگاه آنلاین زیبا با ابزارهای بازاریابی داخلی هستند. هزینه اشتراک در این وبسایت حداقل 14 دلار در ماه با صورتحساب سالانه است.
اگر کسب و کارتان Dropshipping است، این پلتفرم یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات تجارت الکترونیک در این حوزه میباشد. پلن های پیشنهادی این وبسایت از 29 دلار شروع میشوند و به یک تم ممتاز 250 دلاری ختم میشود.
این پلتفرم برای افراد دارای بودجه محدود بسیار عالی است. زیرا به افرادی که قصد دارند فروش آنلاین داشته باشند، طرح های رایگان ارائه میدهد.
بعد انتخاب پلتفرم تجارت الکترونیک، به آن مراجعه کرده و یک اکانت برای خودتان بسازید. حالا شروع به ساخت فروشگاه آنلاین خود کنید. در حالی که مراحل بسته به پلتفرم مورد استفاده شما متفاوت خواهد بود، اما تقریبا روال مشابهی دارد. این مراحل بصورت زیر است.
تمامی دستورات گفته شده را بطور دقیق طی کنید تا وبسایت شما آماده شود.
هنگامی که وب سایت شما آماده شد، آن را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید تا بتوان آن را در جستجوگرهایی مانند گوگل پیدا کرد. این کار باعث میشود بازدید بیشتری کسب کرده، در نتیجه فروش بیشتری را تجربه کنید. در ادامه به برخی موارد کوچک که برای بهینه سازی موتور جستجو نیاز دارید اشاره میکنیم.
تگ عنوان (title tag) متنی است که در نتایج موتور جستجو یا همان SERP، نمایش داده میشود. برچسب عنوان شما باید توصیفی و مرتبط با محصول یا خدمات باشد.
توضیحات متا یا meta descriptions، همان متنی است که در موتور جستجو زیر تگ عنوان دیده میشود. از زبان توصیفی و جالبی استفاده کنید تا افراد به بازدید از سایت شما تشویق شوند.
تگ های H، همان عناوین صفحه شما هستند. مطمئن شوید آنها توصیف کننده صفحات شما میباشند.
تصاویر را در صفحه وبسایت قرار دهید و مطمئن شوید که به درستی با کلمات کلیدی برچسب گذاری شده اند.
هنگامی که فروشگاه آنلاین شما راه اندازی شد باید آن را ارزیابی کنید. دلیل این امر این است که ساختن یک کسب و کار از طریق سئو، یک بخش کلیدی در استراتژی بلند مدت شماست. بازاریابی محصولات و خدمات در حال حاضر به افزایش ترافیک کمک میکند. در ادامه چند روش برای تبلیغ فروشگاه آنلاین تان به شما معرفی میکنیم:
فراموش نکنید بهترین راه تبلیغات پس از ساخت فروشگاه آنلاین، تبلیغاتی است که بطور مستقیم به محصولات یا خدمات شما وابسته است. کمپین های بازاریابی موفق شامل اجرای این استراتژی ها بصورت موازی با یکدیگر است.
این روزها موضوعی مهم متخصصان حوزه کسب و کار را درگیر کرده است. آیا صنعت خرده فروشی آنلاین پس از رشد بی سابقه در آغاز این دهه (با افزایش 55 درصدی) میتواند مسیر خود را ادامه دهد؟ تجارت الکترونیک در سال 2023 چگونه است؟ با رشد فناوری های نوظهور و تغییر سریع و دائمی در رفتار مصرف مشتری، خرده فروشان دائما باید از روند این تغییرات مطلع و خود را با آن سازگار کنند تا بتوانند در رقابت با سایر کسب و کارها به بقا ادامه دهند.
خرده فروشی های حضوری و آنلاین، چه در حوزه B2B و چه در حوزه B2C بطور کامل متحول شده اند. اما مشتریان و فناوری در سال 2023 نیز همچنان در حال تغییر و حرکت رو به جلو هستند. به همین دلیل ما 5 روش برای تجارت الکترونیک در سال 2023 برنامه ریزی کرده ایم که پیروی از آن ها کمک میکند تا در این حوزه از رقبا عقب نمانید.
شیوع کووید 19 با وجود کشته های انسانی زیادی که به همراه داشت، با تاثیرات بسیار مثبتی روی تجارت الکترونیک همراه شد. این تحول و رشد به حدی بزرگ بود که تقریبا تمامی خرده فروشی ها در سرتاسر دنیا در حال بازبینی استراتژی خود در جهت سازگاری با این شرایط جدید هستند.
طبق آمار ارائه شده از سوی Statista، پیش بینی میشود که ردش تجارت الکترونیک در سال 2025 به رقم 7/5 ترلیون دلار برسد که این رقم فقط تا پایان سال 2022 به 5/7 ترلیون دلار رسید. این یعنی احتمالا رشد این صنعت تا سال 2025 رقمی بسیار بالاتر از عدد پیش بینی شده برسد.
کرونا و محدودیت های رفت و آمد خرید از فروشگاه آنلاین را بین مردم متداول کرد و آن را را به یک عادت عمومی مبدل ساخت. پیشبینی میشود این روند تا سال های آینده نیز ادامه داشته باشد.
تمام نشانه ها این موضوع را یادآوری میکند که فروشگاه های آنلاین باید تمرکز خود در سال 2023 را روی این حوزه قرار دهند.
تمرکز روی این روندها علاوه براینکه میتواند به افزایش فروش بینجامد، باعث دستیابی به مزیت رقابتی پایدار میشود.
مشتریانی که پس از محدودیت دوساله مربوط به کرونا اکنون احساس رهایی میکنند، ترجیح میدهند برای تنوع هم که شده دوباره به خرید حضوری از فروشگاه ها روی بیاورند. این یعنی خرده فروش هایی که در این دوره به ساخت فروشگاه آنلاین روی آورده بودند، نیازدارند برای حفظ بقای خود در شرایط رقابتی شدید، فعالیت خود در سایر کانال های بازاریابی را نیز ادامه دهند یا به عبارتی استراتژی omnichannel داشته باشند. شما باید به کلیت ماجراجویی خریدهای مشتری توجه کنید که بدون شک آغاز و پایانش صرفا فروشگاه آنلاین شما نیست. تقریبا 75 درصد از خریداران قبل از خرید از چندین کانال مختلف تجربه خرید داشته اند. این یعنی برای بقا در دنیای رقابت، فروشندگان باید تجربه کاملی که مشتری در تمامی کانال ها مانند وبسایت، شبکه های اجتماعی و خرید حضوری میتواند داشته باشد را به او ارائه دهند. به این نوع تجارت اصطلاحا omnichannel نیز گفته میشود.
مشتریان هنگام خرید خواهان انتقال یکپارچه بین کانال ها هستند. یعنی هرکنال باید بازتاب کانال دیگری باشد. مشتریان باید بتوانند صرفه نظر محل و نحوه خرید، اقلام مشابهی را جستجو کرده و خریداری کنند. مشتریان ممکن است مشخصات محصول را در شبکه های اجتماعی جستجو، قیمت را از وبسایت و در نهایت خرید را در فروشگاه تکمیل کنند. این سه نقطه تماس متفاوت بود که در نهایت به فروش محصول رسید.
اولین قدم برای موفقیت در خرده فروشی های چند کاناله، اتصال سیستم های درون فروشگاهی و آنلاین از طریق یکپارچه سازی تجارت الکترونیک است. هنگامی که یکپارچه سازی صورت گرفت، شما امکان اجرا سازی چندین روند کلیدی برای تجارت الکترونیک در سال 2023 را خواهید داشت. این روند شامل موارد زیر میشود:
رعایت این موارد علاوه براینکه مشتریان قدیمی را خشنود نگه میدارد، به جذب مشتریان جدید میانجامد.
هرچه تجربیات همه کاناله رواج بیشتری میابد، خرید با تلفن همراه بخش بزرگتری از تجارت الکترونیک را در برمیگیرد. ساخت فروشگاه آنلاین شما در همه زمینه ها باید خاص و منحصر به فرد باشد. تا پایان سال 2022 موبایل 41/6 درصد از کل تجارت الکترونیک را در بر میگرفت که تقریبا نصف کل فروش های آنلاین بود. شما باید یک وبسایت واکنش گرا داشته باشید که مشتریان بتوانند تمامی اقلام را صرف نظر از کانال جستجو کنند.
همه مشتریان توقع دارند تجربه شخصی سازی شده مختص خود را بدون توجه به اینکه از چه فناوری ای استفاده میکنند، دریافت کنند. برای مثال وقتی در نتفلیکس عضو میشویم، توقع داریم چیزی را ببینیم که آن ها فکر میکنند دوست داریم تماشا کنیم.
اکنون در خرید آنلاین مشتریان توقع دارند چنین تجربه ای را کسب کنند.
52 درصد از مشتریان میخواهند پیشنهادهای شخصی ساز شده را از حساب کاربریشان ببینند. علاوه براین آن ها دوست دارند اطلاعات خود در مورد تجربه یک محصول را با دیگران به اشتراک بگذارند این یعنی تجربه شخصی تری برای یکدیگر ایجاد میکنند.
اگر مشتری ببیند که شما از داده های آن ها برای ایجاد تجربه هرچه بهتری استفاده میکنید، به احتمال زیاد از مشتریان بازگشتی شما خواهند شد.
از دادهایی که در اختیار دارید برای ایجاد پیشنهاد شخصی برای مشتریان استفاده کنید و به آن ها نشان دهید برای داده هایی که با شما به اشتراک گذاشته اند، ارزش قائلید.
خرده فروشانی که در رسانه های اجتماعی فعالند میتوانن یک تجربه همه کانالی ارائه دهند و نسل جدیدی از خریداران را جذب کنند. نزدیک 60 درصد از نسل جدید مستقیما از رسانه های اجتماعی خرید میکنند. پلتفرم های اجتماعی از مکانی برای کشف محصول به مکانی تبدیل شده اند که میتوانند فروش را برای شما افزایش دهند.
جمع بندی
ساخت یک فروشگاه آنلاین، با اینکه ایده جالبی برای کسب و کار است، همواره چالش هایی را با خود به همراه خواهد داشت. اما فراموش نکنید هیچ یک از فروشگاه های آنلاین بین المللی از ابتدا دارای این شهرت و بزرگی نبوده اند. بنابراین استفاده از تجربیاتی که آن ها در ابتدای مسیرشان داشتند، میتواند شما را چند قدم جلوتر از ابتدای راه آن ها قرار دهد.