اگرچه بازاریابی دیجیتال این روزها زیر کانون توجه بازاریابان قرار دارد، اما بازاریابی تلفنی هنوز یک روش و تکنیک موثر و پرکاربرد در بخش عمومی، بیمه، کارت های اعتباری و بخش های غیر دولتی است. در این مقاله ما به بررسی بازاریابی تلفنی، مزایا، معایب، موارد استفاده و اینکه چگونه میتوانید آن را برای کسب و کار خود انجام دهید، خواهیم پرداخت. با ویزیتل همراه باشید.
بازاریابی تلفنی یک تکنیک تبلیغاتی است که توسط شرکت ها برای تماس با مشتریان بالقوه و صحبت با آن ها در مورد فروش تلفنی محصولات و خدمات آن استفاده می شود. بطور سنتی این کار از طریق تلفن انجام میگیرد، اما با پیشرفت فناوری امروزه از ویدیو کنفرانس نیز در این حوزه استفاده می شود بخصوص در خریدهای پیشرفته سازمانی این امر ملموس تر است.
برای پاسخ به اینکه بازاریابی تلفنی چیست، از مثال استفاده میکنیم. یکی از معروفترین مثال های مربوط به بازاریابی تلفنی، تماس سرد است. تماس سرد، تماسی است که شرکت برای اولین بار با مشتری جهت فروش محصول یا خدماتش برقرار میکند. با این حال این تکنیک کاربردهای دیگری نیز وجود دارد، از جمله ایجاد سرنخ، تایید حضور در رویدادها،پیگیری پس از فروش یا ارزیابی رضایت مشتری.
با این که بازاریابی تلفنی در عصر حاضر تا حد زیادی به حاشیه رانده شده، اما همچنان کاربردی است. این روش همچنان مزایا و معایب خود را نیز داراست. در ادامه هریک را بطور جداگانه بررسی میکنیم.
در مقایسه با برخی از روش های متداول مانند بازاریابی ایمیلی، بازاریابی تلفنی دارای رویکرد شخصی تری است که میتواند ارتباط بین فروشنده و مشتری احتمالی را تسهیل کند.
به سرعت درک میکنید که چه کسی به کالا و خدمات شما علاقه دارد و چه کسی بی علاقه است.
به راحتی با کمترین هزینه ممکن با مشتریان در تمام دنیا می توانید ارتباط برقرار کنید.
بررسی اینکه مشخصات ارتباطی مشتری مانند شماره تلفن تغییر کرده است یا خیر. همچنین تعیین میکند مشتری همچنان برای کالا یا خدمات شما متقاضی است یا خیر. اینکار باعث میشود خیلی راحت دیتابیس خود را اصلاح و بروزرسانی کنید.
کمک میکند محصول یا خدمات خود را دقیقا با نیازهای مشتری تطبیق دهید.
میتوانید برای مشتری یک تصویر ذهنی عالی ایجاد کنید.
شما درحال قطع صحبت مشتری بالقوه هستید تا اطلاعاتی که در خواست نشده است به او ارائه دهید. این شرایط میتواند به مشتری حس مزاحمت از طرف شرکت را انتقال داده و خوش نامی شرکت و برند خدشه دار شود.
وجود خطوط و شماره هایی که نمیتوان از آن ها برای بازاریابی تلفنی استفاده کرد.
اطمینان حاصل کنید که نمایندگان خدمات مشتری از اسکریپت و بهترین شیوه های شرکت پیروی میکنند.
پیدا کردن فرد مناسب و زمان مناسب برای ارائه خدمات کار بسیار دشواری است، به خصوص اگر پایگاه داده خوبی نداشته باشید.
در ادامه روش هایی برای گرفتن نتیجه بهتر از بازاریابی تلفنی پیشنهاد شده است که به آنها می پردازیم.
برای ایجاد تجربه بهتر برای مشتری، لازم است که برای هر تماس به یک اسکریپت و مجموعه ای از دستورالعمل ها پایبند باشید. آموزش متخصصان مرکز تماس به آنها کمک میکند تا اسکریپت را بهتر دنبال کنند و با موقعیت های مختلفی که ممکن است در تماس ایجاد شود، سازگار شده و اطمینان حاصل شود آن ها برند شما را به بهترین صورت ممکن نشان خواهند داد. همچنین توصیه میشود روی یک سیستم ردیابی تماس و سامانه ارتباط با مشتریان سرمایه گذاری کنید تا بر میزان پایبندی نمایندگان بر اسکریپت نظارت، و مشکلات احتمالی را تشخیص دهید.
موفقیت یک بازاریابی تلفنی به شدت به افراد بستگی دارد. اگر گردانندگان تماس احساس انگیزه و شادی نکنند، بسیار دشوار خواهد بود که نمایندگان خوبی برای برند باشند. بهترین بازاریابی تلفنی از شرکت هایی صورت میگیرد که روحیه بالایی بین کارکنان دارند. اگر احساس شادی و انگیزه بین افراد وجود نداشته باشد، بسیار دشوار خواهد بود که نمایندگان خوبی برای برند باشند. اینکار نه تنها، عملکرد کارکنان را بهبود میبخشد، بلکه گردش مالی در نتیجه هزینه پرسنل را کاهش میدهد.
در بازاریابی درونگرا هدف سوق دادن کاربر بسمت برند است. این امر با ارائه محتوای ارزشمند به کاربران و علایق آن ها بدست می آید. این روش مشتری را از لحظه شنیدن نام برندتان تا تبدیل شدن به یک مشتری وفادار دنبال میکند. فقط زمانی تماس بگیرید مطمئن شوید او آماده است.
امروزه در هر کسب و کاری داشتن یک استراتژی همه جانبه ضروری است. علت این امر هم این است که کاربران هنگام تماس با شرکت ها عادات و ترجیحات متفاوتی دارند. بنابراین توصیه میشود بجای محدود کردن خود به بازاریابی تلفنی راه های زیادی را برای ارتباط کاربران با شرکت مانند ایمیل، چت، پیام رسان، شبکه های اجتماعی و سامانه فروش تلفنی آنلاین در اختیار آن ها قرار دهید.
آخربن توصیه برای بازاریابی تلفنی بهتر، داشتن استراتژی برای بهبود بخش هایی از فرآیند است که نیاز به اصلاح دارند. برای اینکار باید با تعیین یکسری اهداف و شاخص های بازاریابی تلفنی مانند میانگین زمان هر تماس تلفنی، در صد تبدیل یا میزان رضایت مشتری شروع کنید. سپس یکسری بازرسی دوره ای برای نظارت بر برآورده شدن این شاخص ها ایجاد کنید و استراتژی را بر اساس آن پیش ببرید.
در ادامه به 7 مورد از متداول ترین حوزه هایی که در آن ها بازاریابی تلفنی بکار میرود میپردازیم.
فروش محصول
فروش خدمات
بازاریابی تلفنی B2B
درخواست اطلاعات
پشتیبانی فنی
نظرسنجی های رضایتمندی
بازاریابی تلفنی سیاسی
جمع بندی
با پیشرفت تکنولوژی و ظهور اینترنت شیوه های مدرن بازاریابی بوجود آمد که عملا بازاریابی تلفنی را به حاشیه راند. اما این روش در کنار سایر روش ها هم چنان کارایی خود را حفظ کرده است. بازاریابی تلفنی بعنوان مکملی برای سایر روش ها میتواند نوعی مزیت رقابتی برای شرکت همراه داشته باشد.