مشاوره کسب و کار عاملی کلیدی است که امروزه در شرکت ها بخصوص شرکت های ایرانی جایگاهش احساس میشود. کمپانی های بزرگ از هیئت مدیره ای متشکل از مدیران مجرب با مجموعه مهارتهای مختلف برای کمک به توسعه و هدایت شركت بهره مند هستند. صاحبان مشاغل کوچک به مدیران با تجربه دسترسی ندارند و نباید انتظار داشت که تخصص لازم برای بهبود کسب و کار خود را داشته باشند. اینجاست که خلا وجود یک مشاور کسب و کار حرفه ای احساس میشود.

چرا به یک مشاوره کسب و کار نیاز داریم

 

وجود یک مشاوره کسب و کار در دنیای فعلی از اهمیت بالایی برخوردار است. مدیریت یک کسب و کار میتواند طاقت فرسا باشد. ممکن است برای انتخاب استراتژی ایده آل برای خود نیاز به کمک داشته باشید.

دریافت مشاوره تخصصی میتواند شانس شما را برای موفقیت در کسب و کار افزایش دهد. بقای بیزینس شما در آینده بطور مستقیم به تصمیمات امروز شما وابسته است.

بنابراین بهره مندی از یک مشاوره کسب و کار با تجربه در کنار هم گامی با تکنولوژی و تبلیغات دیجیتال برای ماندن در رقابت مهم است. 

مزایای مشاوره کسب و کار

خدمات مشاوره کسب و کار ویزیتل، به صاحبان کسب و کارهای کوچک کمک میکند تا از آزادی مالی بیشتری برخوردار شوند. مشاوران ما در تلاش هستند که با برنامه ریزی و داشتن یک استراتژی قدرتمند، به صاحبان کسب و کار کمک کنند تا از ساعات کاری طولانی و کم بازده دوری کرده و به سود دهی برسند. ما در ویزیتل در تلاش هستیم تا با ارائه استراتژی هایی در جهت بهبود جریان نقدی کسب و کار به توسعه سیستم های تجاری کمک کنیم. 

داشتن یک استراتژی همراه با برنامه تجاری یک ساله امکان رسیدن به اهداف را تا حد زیادی ارتقا داده و از میزان ریسک می کاهد. 

ویزیتل خدمات مشاوره کسب و کار را در زمینه های بازاریابی، وب سایت، استراتژی های بازاریابی دیجیتال، مدیریت منابع انسانی و استراتژی های مالی برای افزایش فروش و سود آوری کسب و کار ارائه میکند. 

اگر به دنبال راه اندازی کسب و کار هستید و تجربه زیادی در این زمینه ندارید، حتما با یک مشاور کسب و کار با تجربه و دارای دانش کافی در مورد قوانین مشورت کنید. 

راه اندازی یک کسب و کار تازه به بررسی دقیق حوزه فعالیت، ارزیابی مالی و همچنین ارزش سنجی برای سرمایه گذاری نیازمند است که در صورت عدم تجربه کافی می تواند زیان مالی سنگینی برای شما به همراه داشته باشد. 

طبق گزارشات، میزان شکست کسب و کارهای کوچک با گذشت 5 سال از آغاز فعالیت آن بسیار بالاست. دریافت مشاوره از کارشناسان با تجربه این ریسک را بشدت کاهش میدهد.

 

نکاتی برای توسعه کسب و کار

تقریبا تمامی کسب و کارها با یک ایده شروع میشوند، اما اینکه یک کسب و کار صرفا با یک ایده به موفقیت برسد، چندان منطقی نیست. هر ایده برای موفقیت تحت تاثیر عوامل زیادی قرار میگیرد که تاثیر این عوامل بر کسب و کارهای مختلف یکسان نیست. اما قبل از هرگونه نقشه و استراتژی نکاتی کلی وجود دارد که پیش از مراجعه به یک مشاوره کسب و کار نیاز دارید که بدانید. در ادامه به برخی از آن ها اشاره میکنیم:

سازماندهی کنید

برای رسیدن به موفقیت در هر کسب و کاری نیاز به برنامه ریزی دقیق داریم. اینکار به شما کمک میکند کارهای خود را تکمیل و در مسیر اهداف باقی بمانید. یک راه خوب برای سازماندهی این است که هر روز فهرستی از کارها ایجاد کرده و همانطور که آن را تکمیل میکنید، مرحله انجام شده را تیک بزنید. این کار تضمین میکند که چیزی را از قلم نمی اندازید و احتمال فراموش کردن کارها تقریبا به صفر میرسد.

ابزارها و نرم افزارهای زیادی برای سازماندهی کارها و برنامه ها وجود دارد میتوانید از آن ها برای ساده تر کردن برنامه ریزی استفاده کنید.

مشاوره کسب و کار

سوابق را دقیق نگه دارید

همه کسب و کارهای موفق، سوابق را با وسواس زیادی ثبت میکنند. با این کار مشخص میشود کسب و کار از نظر مالی دقیقا در کجا قرار دارد و با چه چالش های بالقوه ای مواجه است. همین میتواند به شما کمک کند که بتوانید برای مقابله با این چالش ها برنامه ریزی کرده و استراتژی قدرتمند بچینید. در حال حاضر با پیشرفت فناوری کسب و کارها علاوه بر ذخیره اطلاعات بصورت فیزیکی (مانند هارد دیسک و…)، برای اطمینان بیشتر اطلاعات خود را در فضای ابری نیز ذخیره میکنند.

رقبای خود را آنالیز کنید

رقابت بهترین نتایج را به همراه دارد. برای رقابت نباید از یادگیری رقبا وحشت داشت. در هر حال ممکن است آنها روشی را پیاده سازی میکنند که اگر شما آن را انجام دهید در کسب و کار خود پیشرفت چشمگیری مشاهده کنید.

روش تحلیل رقیب در حوزه های مختلف با یکدیگر متفاوت است. مثلا شما صاحب یک رستوران هستید و برای تحلیل رقیب خود میتوانید به عنوان مشتری به رستوران رقیب خود رفته تا کیفیت غذای آن ها را بررسی کنید. شرایط همیشه به همین سادگی نیست، برای کسب و کار دیگری ممکن است امکان بررسی و تحلیل رقیب به همین سادگی نباشد، مثلا شما صاحب یک شرکت صنایع شیمیایی هستید و دسترسی به رقبا به آسانی یک رستوران نیست، در این حالت می توانید از یک مشاوره کسب و کار که در حوزه صنعت شما دارای تجربه و سابقه طولانی است کمک بگیرید.

مشاور کسب و کار

روش هایی برای آنالیز رقبا

هرچه کسب و کار بیشتر رونق بگیرد و توسعه یافته تر شود، آنالیز رقبا از اهمیت بیشتری برخوردار میشود. در آینده مقاله ای مفصل در این باره ارائه خواهیم کرد. اما بطور کلی آنالیز رقیب از ساختاری کلی برخوردار است که در اینجا بطور خلاصه به آن میپردازیم.

ده رقیب برتر خود را شناسایی کنید

 اولین قدم در آنالیز رقیب، شناسایی رقبای برتر است. آیا رقبای اصلی خود را میشناسید؟ اگر خدمات یا محصولی را آنلاین میفروشید با ده ها و یا شاید صدها شرکت دیگر که مشابه محصول شما را ارائه میکنند در حال رقابت هستید. مهم نیست کسب و کار محلی دارید یا شرکت بزرگ، احتمالا افرادی در بین رقبا وجود دارند که چیزی ارائه میکنند که باعث تمایز آن ها از شما میشود. پس شما هم نقاط قوت خود را شناسایی کرده و سعی کنید چیزی ارائه دهید که باعث تمایز شما از رقیب شود. تحلیل SWOT  کمک بزرگی به شما در این مسیر میکند.

محتوای رقبا را تجزیه و تحلیل کنید

بعد از اینکه رقبای خود را شناسایی کردید، تازه تحلیل اصلی آغاز میشود. کمی بیشتر در رقبای خود متمرکز شوید. بررسی کنید آن ها در فضای آنلاین از چه نوع محتوایی استفاده میکنند. آیا محتوای ممتازی مانند پادکست، کانال یوتیوب و یا حتی کتابخانه pdf رائه میکنند؟ و در نهایت آن را با محتوای خود مقایسه کنید.

سئوی آن ها را بررسی کنید

فعالیت در فضای آنلاین نیازمند روش های دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات دیجیتال است. ممکن است رقبای شما همان نوع محتوای با کیفیتی را ارئه کنند که شما ارائه میکنید. پس تفاوت در کجا میتواند باشد؟ احتمال زیاد مشکل از سئو است. با بروز رسانی های الگوریتم گوگل، این موتور جستجو در درک اهداف جستجو روز به روز بهتر میشوند. در گذشته شاید با قرار دادن کلمات کلیدی در محتوا رتبه بهتری میگرفتید، اما امروز دیگر این روش پاسخگو نیست. سعی کنید در بازی با رقبای خود آن ها را شکست دهید مثلا اگر، آن ها مقاله ای نوشتند که 5 روش برای داشتن محتوای ویدیوی بهتر آموزش میداد، شما مقاله ای بنویسید که 10 روش را آموزش میدهد.

سئوی رقابتی
روش های تعامل آن ها در شبکه های اجتماعی دقت کنید

با توسعه شبکه های اجتماعی روز به روز بر اهمیت حضور شرکت ها در این فضا افزوده میشود. هر شرکتی با استراتژی خاص خود سعی دارد در این فضا حضور خود را ابراز کند. این استراتژی ها باید با دقت و وسواس زیادی اتخاذ شوند زیرا تمامی تعاملات کسب و کار را با مشتریان تحت تاثیر قرار خواهند داد. برای تحلیل رقبا دراین فضا نه تنها باید ببینید آن ها چه محتوایی استفاده میکنند، بلکه باید میزان فعالیت آن ها در این حوزه را نیز بررسی کنید.

زمینه های بهبود را شناسایی کنید

پس از اینکه رقبای خود را تحلیل کردید، اکنون دیدی روشن تر از وضعیت رقبا دارید. تمام اطلاعاتی که در مورد هر رقیب جمع آوری کرده اید را در کنارهم قرار دهید. اگر با دقت نگاه کنید بدون شک به موارد زیادی دسترسی پیدا میکنید. چه بسا با تحلیل رقبا بتوانید روش هایی متفاوت تر و جذاب تر از آن ها پیدا کرده و علاوه بر حفظ مشتریان قدیمی، جذب مشتریان جدید نیز داشته باشید.

کسب و کار کوچک

ریسک و پاداش را درک کنید

یکی از نکات کلیدی موفقیت کسب و کار پذیرفتن ریسک های حساب شده است (البته بی پروایی نیز به همان اندازه میتواند برای کسب و کار خطرناک باشد). یک سوال خوب برای شروع این است: ” معایب آن چیست؟ ” اگر بتوانید به کمک یک مشاوره کسب و کار این سوال را پاسخ دهید یعنی بدترین سناریوی ممکن را نیز میدانید. در این شرایط شما میتوانید ریسک های کنترل شده را بپذیرید و با این کار به پاداش های خوبی برسید. به عبارت دیگر ریسک کنترل شده، شجاعت خلاقیت را به شما میدهد و همین خلاقیت است که در کسب و کارهای مختلف میتواند منجر به مزیت رقابتی شود.

خلاق باشید

همیشه در جستجوی راه هایی برای ارتقای کسب و کار خود و متمایز کردن آن از رقبا باشید. این نکته که همه چیز را نمیدانید قبول کرده و همواره پذیرای ایده های جدید و نو باشید. رسانه های زیادی وجود دارند که میتوانند به ارتقای درآمد شما کمک کنند. مثلا آمازون را در نظر بگیرید، کسب و کار خود را به عنوان یک کتاب فروش شروع کرد و به غولی در تجارت الکترونیک تبدیل شد. کسی باور نمیکرد که یکی از بزرگترین منابع درآمد آمازون وب باشد. عمل کرد بخش وب آمازون بقدری عالی بود که با کنار رفتن جف بزوس، مدیر این بخش جایگزین او در سمت مدیر عامل شد.

کسب و کار کوچک

تمرکز کنید

یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که میگوید ” رم در یک روز ساخته شد”. این ضرب المثل در اینجا صدق میکند. صرفا راه انداختن یک کسب و کار دلیل بر رسیدن به درآمد از همان روز اول نیست. اینکه به مشتریان خود بفهمانید که کی هستید و کار شما چیست زمان میبرد. پس روی اهداف کوتاه مدت خود متمرکز شوید.

بسیاری از صاحبان مشاغل در چند سال اول اصلا سودی ندارند و درآمد خود را برای جبران هزینه ها سرمایه گذاری میکنند.

کاهش ریسک سرمایه گذاری با مشاوره کسب و کار

تمامی مواردی که در بالا به آن اشاره شد، مواردی کلی هستند که برای تمام کسب و کارها به نوعی صدق میکنند. با همه تفاسیر همیشه درصدی ریسک برای هر تجارتی وجود دارد. استفاده از تجربیات یک مشاور کسب و کار با تجربه به کاهش ریسک و هم چنین افزایش بازدهی بیزینس شما کمک میکند. از اینکه در ویزیتل بتوانیم به رونق کسب و کار شما کمک کنیم بسیار خوشحال خواهیم شد.

همکاری در فروش