تفاوت بازاریابی پیامکی با موبایلی در چیست؟ بازاریابی پیامکی و موبایلی هردو برای کسب و کار شما از اهمیت ویژه ای برخوردارند. نکته ای که حائز اهمیت این است که بدانید از هرکدام در چه زمان و موقعیتی استفاده کنید. به لطف پیشرفت فناوری و همه گیری استفاده از گوشی های هوشمند و تبلت ها بازاریابان راهی برای ادغام بازاریابی پیامکی و موبایلی در مجموعه بازاریابی دیجیتال پیدا کرده اند. اگرچه هم بازاریابی پیامکی و هم موبایلی میتوانند ابزارهای مناسبی برای کسب و کار شما باشند، مهم است بدانید که چه تاکتیکی تعامل بیشتری با مشتریان برای شما به همراه می آورد.
برای اینکه بدانید چرا روز به روز بر اهمیت دانستن تفاوت بازاریابی پیامکی با موبایلی افزوده میشود، بد نیست نگاهی به آمار خیره کننده جهانی که نشان دهنده افزایش چشمگیر استفاده از تلفن همراه و تبلت است، بیندازیم:
این آمار نشان میدهد هیچ جای تعجبی نیست که بازاریابان برای ارائه محتوا و جذب مشتری به این پلتفرم ها هجوم بیاورند.
برای اینکه بتوانید استراتژی بازاریابی مناسب انتخاب کنید، باید ابتدا اطلاعات کلی در مورد بازاریابی پیامکی و بازاریابی تلفن همراه کسب کنید و بدانید چرا این کمپین برای دستیابی به پایگاه مصرف کننده مقابل یکدیگر قرار میگیرند.
بازاریابی پیامک در واقع ارسال پیامک با محتوای تبلیغاتی به تلفن های همراه میباشد. این محتوا میتواند مواردی مانند معاملات ویژه، بروزرسانی های محصول، امتیازات وفاداری مشتری یا هرگونه اطلاعات بازاریابی دیگر که بطور مستقیم به مشتری داده میشود، باشد.
یک کمپین پیامکی بر اساس یک مدل مبتنی بر مجوز عمل میکند. به این معنی که مشتریان پیشنهادهای بازاریابی را از طریق پیامک دریافت میکنند. با اولین ارسال پیامک یک کلمه کلیدی تعیین شده یا یک کد کوتاه به مشتری داده میشود که با ارسال آن به شماره ای که پیام را از آن دریافت کرده، میتواند از کمپین انصراف دهد. همچنین میتوانید شماره مشتریان را هنگام تماس تلفنی، ثبت نام در وبسایت و یا مراجعه حضوری دریافت و در کمپین های پیامکی از آن ها استفاده کنید.
پیامک تبلیغاتی و بازاریابی متنی معمولا برای یادآورها، اعلان های تحویل، پیشنهادات محدود یا منحصر بفرد و کوپن های قابل باز خرید به پایگاه مصرف کننده استفاده میشود. بازاریابی پیامکی همچنین روشی موثر برای جذب مشتری از طریق نظرسنجی است.
اگر بخواهیم صادقانه به موضوع نگاه کنیم، معایب بازاریابی پیامکی قابل توجه است. اما مزایایی برای آن وجود دارد که واقعا نمیتوان از آن گذشت. همانطور که در مقاله اهمیت پیامک تبلیغاتی اشاره کردیم، بیش از 98 درصد پیامک ها در 3 دقیقه اول دریافت خوانده میشوند. علاوه براین برخی از سرویس های ارائه دهنده خدمات بازاریابی پیامکی امکان شخصی سازی پیام ها برای گیرندگان خاص را فراهم کرده اند. علاوه براین هنگامی که در پیامک نام مخاطب آورده میشود نوعی حس صمیمیت را به او منتقل میکند در نتیجه احتمال وفاداری و بالا رفتن نرخ تبدیل افزایش میابد.
سامانه ارسال پیامک ویزیتل علاوه بر اینکه امکانات منحصر بفردی را در اختیار شما قرار میدهد، از نظر قیمتی به شدت رقابتی است و همین موضوع باعث میشود حتی کسب و کارهای کوچک که بودجه کمی هم دارند بتوانند استراتژی پیامکی خود را پیاده سازی و اجرا کنند.
بازاریابی موبایلی در واقع عمل بازاریابی روی تلفن همراه است که شامل گوشی های همراه و تبلت ها میباشد. البته با پیشرفت تکنولوژی، مفهوم بازاریابی تلفن همراه دچار تغییراتی شده وگجت های پوشیدنی مانند ساعت های هوشمند را نیز شامل میشود.
بازاریابی موبایلی یک استراتژی دیجیتال چند کاناله است که وب سایت، شبکه های اجتماعی، پیام کوتاه و MMS را شامل میشود.
بازاریابی موبایلی یک تکنیک در بازاریابی دیجیتال است زیرا چندین گزینه در مورد قالب بندی تبلیغات در اختیار شما قرار میدهد.
در ادامه به برخی از محبوب ترین استراتژی های بازاریابی موجود اشاره میکنیم:
به لطف فناوری های دیجیتال، امکان تماشای فیلم ها رو دستگاه های همراه امکان پذیر شده است. همین عامل باعث شده که تبلیغات ویدیویی برای رسیدن به بازارهدف دارای جذابیت شود. برخلاف سایر کمپین ها که ممکن است افراد آن را مزاحم بدانند، طبق آمار بدست آماده، ویدیوها نه تنها آزار دهنده نیستند، بلکه سرگرم کننده نیز میباشند. همچنین ویدیوهای تبلیغاتی را میتوانید بعنوان بخشی از کمپین های تلفن همراه از طریق MMS به مخاطب ارسال کنید و یا آن را در وبسایت خود قرار دهید.
82 درصد از زمانی که افراد صرف کار با موبایل خود میکنند، صرف استفاده از اپلیکیشن ها میشود که همین عامل بازاریابی مبتنی بر متن را در اپلیکیشن ها برای بازاریابان جذاب ساخته است. فیسبوک یکی از شبکه اجتماعی های محبوب میباشد که به شما این امکان را میدهد تا ویدیوها را با پست های حمایت شده ادغام کنید.
بازی های موبایلی پلتفرم های عالی ای هستند که میتوانند مقصد تبلیغات شما باشند. این تبلیغات میتوانند بصورت پاپ-آپ، تمام صفحه و یا تبلیغات ویدیویی باشند. وجود این تبلیغات در صفحات بارگذاری بازی میتواند نظر مخاطب را جلب کند.
این قابلیت ارسال پیام تبلیغاتی در شرایطی که کاربر در فضا یا فاصله خاصی قرار بگیرد امکانپذیر میکند. فست فودی ها و رستوران ها برای آگاهی از برند در بین مشتریان از این روش استفاده میکنند.
این ها نوع خاصی از تبلیغاتی هستند که وقتی کاربر موضوع خاصی را در گوگل جستجو میکند، تبلیغات مربوط به آن موضوع را در جستجوهای اول نشان داده میشود. این تبلیغات معمولا دارای گزینه های کلیک روی تماس یا نقشه هستند که به مشتریان کمک میکند شما را پیدا کنند.
همانطور که میدانید کاربران تلفن همراه روز به روز بیشتر میشوند به همین دلیل پیشنهاد میشود آینده بازاریابی دیجیتال بر روی تلفن همراه و استراتژی های آن متمرکز باشد.
جمع بندی
هنگام مقایسه برای درک تفاوت بازاریابی پیامکی با موبایلی، بخاطر داشته باشید که بازاریابی پیامکی میتواند به شما کمک کند تا رابطه مستقیم و شخصی تری با مخاطبان خود ایجاد کنید. این درحالی است که بازاریابی موبایلی امکان تعامل با مشتریان را بیشتر میکند. اما بطور کلی استراتژی شما زمانی کامل است که بسته به شرایط کسب و کار، ترکیبی از این دو را بکار بگیرید.